Magazin sisteme de securitate

Control acces pontaj

Sistemele de control acces reprezinta un instrument esential pentru managementul resurselor umane intr-o organizatie, permitand gestionarea automata a intrarilor si iesirilor oamenilor în/din anumite zone de securitate. Avand la dipozitie acest sistem, se poate realiza vizualizarea tuturor intrărilor si ieşirilor, se poate face in orice moment situaţia prezenţei personalului şi totodată se pot defini zonele de acces pentru fiecare persoană şi intervalele de timp în care aceasta va avea acces.

Sistemul poate fi utilizat intr-o institutie macar pentru acele zone cu potential ridicat de risc (de exemplu intr-o banca, zonele de tezaur, casierie, server sunt zone cu acces restrictionat)
Aceste sisteme pot fi utilizate in oricare afacere, controlul accesului fiind important in aceasi masura atat profitului cat si sigurantei dumneavoastra.

Printre componentele un sistem de control acces enumeram:

centrala de control acces gestioneaza informatiile furnizate de la tastaturi si cititoare si comanda elementele de blocare mecanica a cailor de acces; aceste centrale se diferentiaza in principal prin numarul de usi controlate si facilitati de control acces inteligent inglobate.

software de control acces ruleaza pe un PC la care este conectat sistemul de control acces si este utilizat la configurarea initiala a sistemului si administrarea ulterioara a utilizatorilor, gestionarea istoriei cu evenimentele de acces, permitand generarea de rapoarte folosind diverse filtre de timp, de utilizatori, de grupuri de utilizatori, de usi; de asemenea furnizeaza baza de date primara pentru software-ul de pontaj.

cititoare de cartele magnetice efectueaza citirea cartelelor magnetice la trecerea acestora printr-o fanta a dispozitivului prin dreptul capului magnetic de citire; datorita contactului direct intre cartela si capul de citire, apare o uzura fizica, motiv pentru care producatorul garanteaza o durata de viata de citeva zeci de mii ? sute de mii de treceri.
cititoare de cartele de proximitate efectueaza cittirea cartelelor de proximitate la trecerea acestora prin dreptul cititorului, fara a fi nevoie de un contact direct; distanta de citire variaza in functie de tipul de cititor si de tipul de cartela uzual folosindu-se cititoare cu distanta de citire 5 cm-10 cm, dar se poate ajunge si la 60-70 cm.

cititoare biometrice sunt de mai multe tipuri: de scanare a amprentei degetului, a irisului, a palmei, faciala si a vocii iar cele mai des intilnite sunt de citire a amprentei degetului; avantajul acestor sistemelor biometrice este ca permanent ?cheia? se afla la utilizator.

carduri (cartele) pot fi magnetice sau de proximitate, tiparibile sau nu iar in cazul in care se tiparesc pot fi utilizate si ca ecuson sau legitimatie de serviciu.
tastaturi de acces sunt utilizate prin introducerea unui cod PIN care odata validat va activa o iesire de comanda a usii, portii, tunichetului sau barierei, dupa caz.
butoane “cerere iesire” sunt utile in situatia in care nu intereaza decit intrarea in zona securizata si vor fi instalate la iesire pentru comanda deblocarii caii de acces.

butoane de evacuare deblocheaza automat usa sau usile de pe traseul de evacuare personal.
yale electromagnetice constituie cel mai ieftin mod de blocare a unei usi sau porti de acces, care poate fi comandat electric si exista diverse variante: ingropate, aplicate, pentru diferite tipuri de usi

electromagneti sunt compusi din doua parti: electromagnetul propriu-zis care se monteaza pe tocul usii si o placa metalica amplasata pe usa; alimentat cu energie electrica, electromagnetul atrage placa metalica, blocind astfel usa. La introducerea unui cod valid pe tastatura sau la trecerea unui card valid la cititor, electromagnetul se dezenergizeaza permitind deschiderea usii.

amortizoarele usi nu permit usii sa ramina deschisa datorita neatentiei utilizatorilor.
turnicheti se preteaza pentru cai de acces unde fluxul personalului este mare. Turnichetul permite accesul pe rind, fiecarei persoane, lucru care nu poate fi realizat folosind o usa ca si cale de acces, decit daca se utilizeaza mijloace electronice suplimentare de detectie a persoanelor.


Taguri:
instalare, sistem, sisteme, control, acces, pontaj, electronic, biometric